Double Espresso

Educatie

Sinds 2007 verzorgt Double Espresso met groot succes educatieprojecten voor zowel saxofonisten (Meet ‘n’ Reed) als jonge scholieren (‘Een show maak je zo!). Zij werkten samen met o.a. het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, het Utrechts Centrum voor de Kunsten, het Kunstencentrum de Hint in Aalsmeer en Muziekcentrum Luc van Gessel in Bussum.

Meet ‘n’ Reed

Samenspeeldag voor saxofonisten van alle leeftijden (min. 1 jaar speelervaring)
Duur: 1 dag

Tijdens de Meet ‘n’ Reed wordt in verschillende workshops aandacht besteed aan samenspel, zuiverheid en klankvorming. De individuele deelnemers worden naar niveau en leeftijd ingedeeld en krijgt van te voren speciaal daarvoor gearrangeerde stukken. Met behulp van oefeningen en repetities leer je tijdens de Meet ‘n’ Reed naar elkaar te luisteren, op elkaar te reageren en te improviseren. De dag wordt afgesloten met een groots concert. Saxofonisten kunnen zich individueel of als groep inschrijven.

Een show maak je zo!

Interactieve workshop muziek maken voor kinderen (8+)
Duur: 50 minuten

Samen met de meiden van saxofoonkwartet Double Espresso leer je hoe een saxofoon kan gieren en scheuren, waarom het zo leuk is om samen te spelen, wat je moet doen om muzikant te worden, maar vooral: muziek maken! Iedereen kan muziek maken, en samen gaan we een liedje maken door te klappen, zingen, dansen en springen. Resultaat: je eigen muziekstuk!

Comments are closed.